O.

Photo: Bram F.J. van Alphen

Photo: Bram F.J. van Alphen

Vandaag vergaat de wereld. Dat geloof ik heilig. Ik ben er klaar voor. Ik heb er zin in. Mijn hoge hakken aan. De champagne koud. Eindelijk.

Vandaag vergaat de wereld zoals we die kennen. De oude systemen zijn failliet. Kijk wat er in de afgelopen jaren gebeurd is met de economie, religies, de politiek, de grote instituten en bedrijven. Maar deze crisis is een crisis van het oude denken.

Vandaag begint een nieuwe fase, een nieuw tijdperk van nieuw denken. Het kan niet anders. Er is een shift nodig. Niet alleen energetisch of in de wereld, maar in onszelf. Laten we overgaan van ik naar wij. Van nemen naar geven. Van geld verdienen naar waarde toevoegen. Van denken in tekorten, naar vertrouwen dat het leven overvloedig is. En dat er altijd hulp is. Van praten naar écht luisteren (dat is iets anders dan wachten tot je zelf weer aan de beurt bent). Van controle naar vertrouwen. Van oordelen naar openheid en compassie. We gaan niet langer facebooken bij de kassa, maar het kassameisje onze blikken waardig gunnen. Niemand en niets langer negeren, maar iedereen en alles in de ogen kijken. En glimlachen. Altijd glimlachen. Oftewel; we gaan van de mind en het ego naar hart en ziel. Van negatieve naar positieve energie. En van angst naar liefde.

Kijk maar om je heen. En zie hoeveel jonge en niet-zo-jonge mensen met visie en lef beginnen met iets nieuws. Of dat nu een biologisch bedrijfje is, of de beslissing om elke dag een nieuw iemand te ontmoeten. Als je iets beter kijkt, dan herken je ze vanzelf. Aan het vuur in de ogen. Likeminds, die nieuwsgierig zijn wat we kunnen betekenen, wat we gezamenlijk kunnen creëren of doen wat van waarde is, niet zozeer voor onze hypotheek of reclameprijzenkast, maar voor de wereld. Alles is energie, alles is met elkaar verbonden. Als we niet goed zijn voor elkaar, zijn we dat ook niet voor onszelf.

Verandering hangt niet op vandaag. Elke dag is een nieuw begin. Niets van gisteren hoeft ons tegen te houden, om te besluiten vandaag een nieuwe, verbeterde versie van onszelf te zijn. En daarmee van de wereld. Maar dan kunnen we het ook omdraaien; waarom eigenlijk niet vandaag?! Leg al je angsten af, trek je zorgen uit, zet je twijfels weg, gooi je onnodigheden overboord, trek je mooiste outfit aan en recht je vleugels.

Vandaag Overgaat de wereld. Wie gaat er met me mee?